10 de junio de 2014

Ser competent.


Sóc competent en _____ ? 


+ Nois i noies, us considereu competents en anar amb bicicleta? Podríem anar a fer una passejadeta pel passeig de la Barceloneta? 

- Si, i tant! 

+Si la vostra bicicleta s'estigués inclinant cap a l'esquerra, cap on giraries el manillar? 

De respostes n'hi van haver moltes, tots vàrem dir la nostre afirmant que teníem la raó. El cert és que el proper cop que agafi una bicicleta ho comprovaré:
-Doncs bé, jo giraria la bicicleta cap al mateix cantó on s'estigués caient per a així recuperar l'equilibri i avançar...
-Jo faria força amb el cos per a que la bicicleta tornés a la posició inicial...
Si no vàrem saber respondre aquesta pregunta, la qual ningú ens havíem plantejat mai, ens podem seguir considerant competents en anar amb bicicleta?

Ser competent és, segons el diccionari:

i una competència és : 
A partir del que aquestes dues definicions he arribat a una conclusió, potser errònia, més endavant ho sabrem: 

Per exemple:
 Una persona amb un diploma de ciclista és competent per a còrrer un marató. En canvi, aquell qui sap anar amb bici sense caure, ha adquirit la competència d'anar amb bici.  

Després vàrem parlar sobre què necessitem per a aprendre a anar amb bici... i algú va dir:

-Doncs potser és important saber quines són les parts de la bicicleta per a començar a fer-la anar...

TOT AIXÒ?!?!??!?!??!? 

Jo la majoria d'aquestes parts fins era no n'era conscient quan pujava a una bicicleta... però tot i així jo la sé muntar... 


Aleshores... en què quedem? 



I fent-nos aquesta pregunta vam començar a comentar el nostre millor amic com a docents... el currículum. Com bé ens explica en Martí, al currículum vigent (la fotografia de la dreta) ha estat sentenciat de mort i serà substituït per un de nou. 

En les sessions a les que dedicarem la interpretació del currículum farem instància de què és el que varia amb la nova llei (LOMCE) , a què ens haurem d'adaptar i tots els factors que haurem de tenir en compte a l'hora de ser mestres.  
  


ACTIVITAT


"Cazadores de dragones"

A partir d'una historieta que vam veure en format pdf, vam haver de respondre la següent qüestió:

Quines són les matèries que necessitarien els aprenents de caçador de dracs ?


Un cop vam posar en comú les respostes dels diversos grups, vam caure en que només un grup havia tingut en compte la PRÀCTICA. Si comparem aquesta fictícia història de caçadors de dracs amb allò que necessita un mestre... la pràctica és quelcom indispensable per a esdevenir un bon professional. 










No hay comentarios:

Publicar un comentario